Stuguns IP, B plan

Seriepremiär. En härlig kväll med sol och mycket publik.

Det var laddad stämning innan match och alla var taggade.

Tränare Ante Jacobsson drog upp riktlinjerna för dagens match. Vi saknade tyvärr några viktiga spelare idag pga sjukdom men hade en stabil trupp ändå.

1a halvlek; en ganska jämn historia med chanser åt båda håll, Tandsbyn något mer spelförande på en något svårspelad hård B plan i Stugun.

I stort sett jämn första halvlek där Stugun hade möjligheter att ta ledningen ett flertal tillfällen. Mycket skott utifrån och nick i stolpen efter hörna samt flera möjligheter.

I 38e minuten kunde dock Tandsbyn ta ledningen efter att Måns Sjöstrand kunde rinna igenom på vänsterkanten, ett välplacerat skott som SBKs duktige målvakt Linus Stoller/Söderberg ej kunde klara.

Halvtid: 0-1

Positivt snack i omklädningsrummet i halvtid, vi ska vända det här.

2a halvlek började lite som de senaste matcherna, vi var inte där riktigt.

Straff Tandsbyn efter en incident i str.området och gult kort tidigt i 2a.
0-2 direkt. Tungt, innebar uppförsbacke, men vi gav aldrig upp hoppet utan fortsatte att prova vända, komma ikapp. Men udden, pricken över i saknades i vårt anfallsspel.

Tandsbyn något vassare och minut 72 kunde Tony Arnqvist göra 3-0 efter hörna från vänster.

Tandsbyn något mer spelförande men SBK stod emot bra ändå.

Det är tidigt på säsongen och tiden talar för SBK att kommer att lyfta sig. Den saken är klar.

Vi har flera nya spelare i laget och behöver träna mer ihop och hitta varandra på planen och i lagdelarna. Samt att några viktiga pjäser har försvunnit sen ifjol.

Det var positiva kommentarer i omkl.rummet efter matchen trots förlusten.

Vi kommer att fortsätta göra allt för att plocka poäng framöver, och ser framtiden med tillförsikt.

Nästa match MO borta på fredag står vi utan målvakt. P.g.a. avstängning och privata skäl. Jobbar på att lösa det. Inte lätt.

Pris för matchens lirare fick Douglas Lundqvist i Stuguns BK samt Leo Lindberg i Tandsbyn IF.

I övrigt så syntes Nils Jonsson. Linus Stoller/Söderberg , även MB Anders Roos gjorde en bra match. Plus även till Johan Östlund i 1a hlek, utgick sen pga sjukdom. Men alla spelare i SBK gjorde allt vad dom kunde, ingen föll ur ramen.